Skip to main content
Specialisaties
Maria Terpstra-de Reus

Tijdens mijn middelbare schooltijd was mijn interesse voor het beroep van logopedist al gewekt en tot op heden heb ik geen spijt van mijn keuze voor dit vak.
In mijn jaren als logopedist heb ik veel cursussen gevolgd op alle gebieden van het vak en mij als preverbaal logopedist gespecialiseerd. Dat betekent dat ik naast de behandelingen van de stoornissen in spraak, taal, stem, gehoor en mondfuncties ook de zorg verleen aan baby’s en jonge kinderen met drink- en/of eetproblemen.

Het werk als logopedist is al die jaren voor mij zo leuk door de diversiteit, de samenwerking met collega’s in andere disciplines en vooral doordat ik veel humor in het werk ervaar. Hoe leuk om daarmee te bereiken dat een kind zich beter kan gaan uiten of een volwassen cliënt met communicatieproblemen weer vertrouwen krijgt in de eigen stem.

Emmie van Kraaij

Mijn naam is Emmie van Kraaij. Sinds 2017 ben ik werkzaam als logopedist. Van jongs af aan wist ik al dat ik met kinderen wilde gaan werken. Successen ervaar ik in kinderen dat extra duwtje geven, waardoor ze weer tot leren komen en hun ontwikkeling verder kan groeien.
Wat bij mij voorop staat, is het kind een goed gevoel geven, plezier hebben en verder bouwen vanuit successen. Samen bekijken hoe de behandeling het best bij het kind en zijn/haar omgeving aansluit, is daarvoor een waardevolle basis.
Iedere zorgvraag en cliënt is anders en dit maakt het werk zo ontzettend leuk. Naast dat ik werk als logopedist, werk ik ook als remedial teacher op scholen of bij mensen thuis. Dit is een fijne combinatie van werkzaamheden die elkaar absoluut versterken.
Ik blijf mijzelf continue ontwikkelen binnen de logopedie en remedial teaching door bijscholingen.
Ik zing graag, speel daarnaast gitaar en ik ben vaak te vinden in de sportschool.