Skip to main content

Stemproblemen?

Laat ze effectief behandelen bij Logopediepraktijk Lindenholt

Stemproblemen?

Laat ze effectief behandelen bij Logopediepraktijk Lindenholt

Laat ze effectief behandelen bij Logopediepraktijk Lindenholt

Wat zijn stemproblemen?

Stemproblemen kunnen verschillende vormen aannemen en hebben vaak een negatieve invloed op het dagelijks leven van mensen. Mogelijke symptomen zijn onder andere heesheid, schorheid, stemvermoeidheid, stembandknobbels en brokgevoel in de keel. Deze problemen kunnen veroorzaakt worden door overbelasting van de stem, verkeerd stemgebruik, stress of onderliggende medische aandoeningen.

Hoe kunnen stemproblemen worden verholpen?

Het verhelpen van stemproblemen vereist een gerichte aanpak die afgestemd is op de specifieke problematiek van de patiënt. We starten met een uitgebreid diagnostisch onderzoek om de oorzaak en de ernst van de stemproblemen vast te stellen. Op basis van deze informatie stellen we een behandelplan op. Het kan zijn dat naar aanleiding hiervan een beoordeling door een KNO-arts geadviseerd wordt. 

De logopedische behandeling kan bestaan uit ademhalingsoefeningen, stemhygiëneadvies, stemtechnieken en het aanleren van gezond stemgebruik. Ook behandelen wij vaak met de MFL-methode: de manuele facilitatie van de larynx. Hierbij worden de spieren rondom de hals en keel behandeld. 

Waarom kiezen voor Logopedie Lindenholt?

Logopedie Lindenholt is gespecialiseerd in het behandelen van stemproblemen en biedt stemzorg op maat. Wij staan klaar om je te helpen bij het herstellen en optimaliseren van je stemgebruik. 

Maria Terpstra de Reus
Maak een afspraak

Of bel ons via 024-3730142

Emmie van Kraaij