Skip to main content

Afwijkende mondgewoonten?

Laat ze effectief behandelen bij Logopediepraktijk Lindenholt

Afwijkende mondgewoonten?

Laat ze effectief behandelen bij Logopediepraktijk Lindenholt

Laat ze effectief behandelen bij Logopediepraktijk Lindenholt

Wat is afwijkend mondgedrag?

Onder afwijkend mondgedrag vallen bijvoorbeeld duimen, mondademen, nagelbijten, verkeerde tongligging in rust, problemen bij slikken, overmatig speekselverlies en/of afwijkend kauwen.

‘Normaal gesproken’ is er een functioneel evenwicht tussen de werking van de spieren in en rond de mond. De kauwspieren, tong, lippen, kinspieren etc. oefenen daarbij krachten uit op het gebit. Als bepaalde spieren niet goed functioneren heeft dit invloed op de de vorm van het gebit en/of de kaken. Vaak is daardoor de spraak gestoord maar ook kunnen er problemen optreden bij het slikken. 

Hoe kunnen problemen met de mondfuncties verholpen worden?

Bij Logopedie Lindenholt werken we met OMFT, ook wel OroMyoFunctionele Therapie. Dit is een oefentherapie die gericht is op het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en rond de mond. Het is belangrijk dat afwijkend mondgedrag in een vroeg stadium wordt behandeld. Door gerichte oefeningen en het afleren van afwijkende reflexen kunnen problemen met het slikken, de spraak of de gebitsontwikkeling worden verminderd of voorkomen.

Waarom kiezen voor Logopedie Lindenholt?

Logopedie Lindenholt is gespecialiseerd in het behandelen van afwijkende mondgewoonten. Dit gebeurt vaak in samenwerking met tandarts of orthodontist.
Met humor, persoonlijke aandacht en eigen inbreng creëren we een veilige en uitnodigende omgeving om de juiste mondfuncties aan te leren.

Maria Terpstra de Reus
Maak een afspraak

Of bel ons via 024-3730142

Emmie van Kraaij